7.6.06

Molt bé Evo

Diumenge passat TV3 va retransmetre un documental sobre la política de Nacionalització del Govern Bolivià d'Evo Morales. Malgrat que el reportatge va ser massa curt i massa superficial, vull agrair a l'equip de 30 minuts la seva exposició objectiva i neutral dels fets, mostrant les principals raons de la decisió del govern del MAS.
Estic farta de sentir als mitjans de comuncació tertulians y periodistes criticar la política del govern Bolivià i acusar de populista al president Evo Morales. Però que passa aquí? Que ser d'esquerres, voler la justícia social, fer polítiques que pretenguin fer sortir de la pobresa un país es ser Populista??? Ara estic parlant de Bolívia peró un altre dia parlaré de del populisme del Partit Popular (que ja ho indica en el propi nom del partit).
Bolívia és un dels paisos més pobres de l'Amèrica llatina. Hi ha milions de persones que viuen en la misseria en un país potencialment ric. Les grans empreses transnacionals expolien la riquesa dels recurssos naturals d'aquest país, com per exemple Repsol-YPF que gràcies a contractes il·legals firmats per l'anterior cap d'estat Sanchez de Losada (actualment buscat per la justícia) expolia el gas i el petroli de Bolívia.
L'any passat Repsol va tenir beneficis de 3.120 milions d'euros, quasi un 30% més que l'any passat. A mi aquestes xifres em semblen desmesurades. Una empresa hauria de generar riquesa al poble en comptes d'explotarlo.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Here are some links that I believe will be interested

Anónimo dijo...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»