18.7.06

70 anys de la guerra civil espanyola

En conmemoració a tots aquells homes i dones que varen lluitar per la llibertat en defensa de la República i del govern elegit democraticament. A tots aquells que varen ser empresonats, torturats, afusellats per defensar els seus ideals revolucionaris. A tots els que després van patir 40 anys de represió faixista.
Torno a mirar la película Terra i Llibertat de Ken Loach. Us la recomano, fa un retrat fidel de l'esperit dels homes i dones revolucionaris, de les seves pasions i lluites, des de la mirada d'un obrer anglès David (George Orwell).

Aquestes vacances em llegiré Omenatge a Catalunya, d'Orwell. Aquest llibre el tinc pendent de fa massa temps.

5 comentarios:

Estrella dijo...

Sí, tens raó. La película mostra el per que van perdre la grerra els roigs.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Deberías tener en cuenta que estos mismos que dices (supongo que te refieres a los comunistas) ya itentaron un golpe de estado, que durante la república (y por no hablar de la guerra) mataron a muchísima gente e instauraron el terror, que casi todos eran estalinistas y que no luchaban por la república democrática, si no por una dictadura tipo soviética.
Deberías ver diferentes artículos y declaraciones de los periódcos de la época (Solidaridad Obrera, El Socalista y demás) para darte cuenta de que eran totalmente autoritarios, intolerantes, violentos y extremistas.

Anónimo dijo...

Y que sepas que el régimen franquista tenia poco o nada de fascismo.